Kertvárosi Általános Iskola honlapja

..
 
Hírek
ISMÉT NAGY VAGY KERTVÁROS PDF Nyomtatás E-mail

NAGY VAGY 022Harminchat csapat állt rajthoz a Kecskeméti Fürdőben megrendezett TV2 iskolai-családi sportvetélkedőjének őszi évadában. A csapatok között immár második alkalommal, ott volt iskolánk is. Az erő, az ügyesség, a kitartás harcát láthattuk november 25-én, vasárnap délelőtt a TV2-n!

Katus Attilával az élen nagyszerű győzelmeket és értékes helyezéseket szerzett csapatunk. Az utolsó, dupla pontos feladatban annyira jól teljesítettünk, hogy kétség sem merülhetett fel, ki volt a nap legjobbja! 38 pontot gyűjtve azonos pontszámmal első helyen jutott tovább a türkizkékben pompázó kertvárosi iskola csapata a középdöntőbe.

 1. Kiskunhalas, Kertvárosi Általános Iskola. 38 pont

A csapat tagjai: Csík Réka, Szabó Bence, Braun Csilla, Pap Szilvia, Bárány Olivér, Csíkné Torday Hargitta, Nagy Krisztina, Nagy Róbert, Virág Sándor, Kószó Szonja, Sztojka Róbert, Pappné Tóth Adrienn, Szloboda Mihály. 

Csapatkapitány: Katus Attila

Gratulálunk a győztes csapatnak!

 
JÓTÉKONYSÁGI MIKULÁS SPORTBÁL PDF Nyomtatás E-mail

Hagyományteremtő Jótékonysági Mikulás Sportbált rendez iskolánk diáksport egyesülete 2012. december 8-án, szombaton 18 órától, amelyre szeretettel várunk mindenkit. Meglepetés műsorral, finom vacsorával és jó hangulattal várjuk kedves vendégeinket. A bál sztárvendége Katus Attila világ- és európa bajnok aerobik versenyző, életmód tanácsadó. A befolyt összeggel iskolánk sportéletét, a kertvárosi diákok sportolási lehetőségeit kívánjuk támogatni.

Jelentkezés az iskola titkárságán, december 3-ig : 77/522-188.

 
 Miklás Sportbál

 
CSALÁDI SPORTDÉLUTÁN PDF Nyomtatás E-mail

sportnapAz őszi családi sportdélutánra november 16-án került sor. A programok 13 órakor kezdődtek az alsó tagozatosok tájékozódási versenyével a „Zöld udvaron”, majd 14 órakor a sportcsarnokban folytatódtak ügyességi versenyekkel. A gyerekek a szülőkkel alkottak csapatokat. A versenyzés közben tanulóink megmutathatták, hogy milyen ügyesek, kitartóak, a szülők lelkesedése, segítsége pedig példamutató volt.

E közben a felső tagozatosok birtokba vették az iskola épületét. A 11 csapat lelkesen járta be a 10 helyszínt, és próbálta megoldani a furfangos feladatokat. A játékok mottója „1 perc és nyersz” volt.

Az alsó tagozatosok sorversenyei után az iskola gurulós diákjai vehették fel közlekedési eszközeiket. A gördeszkázás és görkorcsolyázás közben pörgős zenéről a technikus diákok gondoskodtak.

A nap befejező programja az esti terem tájékozódási futóverseny volt.

Remek hangulatú délutánt, estét varázsoltak a szervezők, tanár, diák, szülő egyaránt jól érezte magát.

 
Hulladékgyűjtés 2012 november PDF Nyomtatás E-mail

alt

November 15-én, csütörtökön tartottuk iskolánkban a hagyományos papírgyűjtést a Nyitott Égbolt Vastelep együttműködésével. Tanulóink és a szüleik tudják , hogy a papír hasznos hulladék, összegyűjtésével sokat tehetünk környezetünk védelme érdekében.

Délután az iskola előtt gyülekeztek szép számmal a szülők és a gyerekek az összegyűjtött papírral.

A 8. a-s lányok és a 6. a-sok talicskával járták a környéket egészen estig, a munka mellett jól szórakoztak. Az alsó tagozatosok szüleikkel, autóval hordták a papírt, közülük is kiemelkedett a 2.a és 3.a osztály szorgalma .

Végül 3 és fél tonna papír és fél tonna kartonpapír gyűlt össze, amivel szépen megtelt az utánfutós teherautó.

 
XVI. Megyei Cantemus Emléknap PDF Nyomtatás E-mail

„ A zene mindenkié.”

                         /Kodály Zoltán/

 16. Cantemus megyei kórustalálkozó

alt 2012. november 16-án, pénteken délelőtt a Bács-Kiskun megye Közoktatásért Közalapítvány, a kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola és a Kalamáris Kulturális Alapítvány által rendezett XVI. Cantemus megyei énekkari találkozón a Kertvárosi Általános Iskola énekkara is fellépett.

Karai József: Estéli nótázás címmel moldvai csángó népdalokat adott elő iskolánk 4. 5. 6. és 7. osztályosokból álló kórusa. A rövid felkészülési idő ellenére is tanulóink szépen, tisztán és lelkesen énekelték el a dalokat. Műsorunk után elismerésben és dicséretben részesültünk.

 

Kodály Zoltán szavaival élve: „Sokszor egyetlen élmény egész életére megnyitja a fiatal lelket a zenének.”

Csákiné Elő Erzsébet

       karvezető

  

 
FAZEKAS VERSENY PDF Nyomtatás E-mail

 

10 alsos2012. október 6-án, a kiskunhalasi Fazekas Gábor Utcai Általános Iskola és a Bács - Kiskun Megye Közoktatásáért Közalapítvány támogatásával megrendezett tantárgyközi komplex tanulmányi versenyen az alábbi eredményeket érte el iskolánk:

Alsó tagozatos csapatunk 1. helyen végzett: Balog Éva, Fleisz Fanni, Bartos Boglárka, Patocskai Csongor.
Felkészítő pedagógusok: Bagó Andrea, Paczolayné Lusztig Beáta

Felső tagozatos csapataink közül 4. helyen végzett: Braun Csilla, Kupsza Tamás, Pap Szilvia és Sárándi Kamilla. Felkészítő pedagógus: Szabóné Füle Szilvia

5. helyen végzett: Balog Helga, Nagy-Farda Ágnes, Baróti Blanka, Kovács Alexandra
Felkészítő tanár: Bakró-Nagy Anita

6. helyen végzett: Buknicz Dzsenifer, Sánta Adrienn, Gárgyás Gabriella, Gárgyás Tímea 
Felkészítő tanár: Bakró-Nagy Anita

 
OKTÓBER 6-RA EMLÉKEZTÜNK PDF Nyomtatás E-mail

 

01 okt 6

Felső tagozatos diákjaink iskolai és városi műsorral emlékeztek 1848. október 6-ra. 163 évvel ezelőtt végezték ki Pesten Batthyány Lajost, az első felelős kormány volt miniszterelnökét, Aradon pedig a magyar szabadságharc 13 honvédtábornokát. A bécsi forradalom évfordulójára időzített kivégzéssorozat a levert szabadságharc utáni megtorlások tetőpontja volt, amiről a magyarság évről évre nemzeti gyásznap keretében emlékezik meg.

Iskolánkban október 5-én délelőtt került sor a megemlékezésre, délután 4-kor a városi műsorra, a Bokányi Dezső utcai emléktáblánál. A megemlékezés résztvevői koszorúkat és virágokat helyeztek el, majd az ünnepség a Thorma János Múzeumban Braun Csilla szavalatával zárult.

 

„A vesztőhelyre sáros út vitt

és kikericsek kékjei.

Száz év, s meghaltam volna úgyis –

vígasztalódott Vécsey.

Láhner György sírt s a földre nézett,

Damjanich szekéren feküdt,

Leiningen felmentő honvédek

árnyát kereste mindenütt.

S a táj olyan volt, mint a fácán:

tarlók, fák vérző foltjai,

és ők, tarkán, libegve, hátán:

elhulló, bús-szép tollai.”

 
ÁLLATOK VILÁGNAPJA PDF Nyomtatás E-mail

 

phoca thumb l 15 kisallatOktóber 4-én (csütörtök) az Állatok világnapján megrendezésre került hagyományos kisállat bemutatónk. Idén is nagyon sokan részt vettek a programon. Remek hangulatban telt el a délután, miközben különböző állatokkal ismerkedhettünk meg. Idei kínálatunkban szerepelt hörcsög, tengerimalac, pinty, kacsa, kecske, ló, teknős, aranyhal, macska, kutya, galamb és degu. Külön nagy örömöt szerzett tanulóink számára, hogy az iskola udvarát lóháton szemrevételezhették. Ezúton is köszönetet mondunk azoknak a szülőknek, akik hozzájárultak rendezvényünk sikeréhez.


A legtetszetősebb állatra idén is leadhatták szavazatukat a rendezvény résztvevői.
A szavazás eredménye:

I. helyezet: kutya - Bartos Bíborka és Bartos Boglárka
II: helyezet: póniló – Jakab Máté és Jakab István
III: helyezet: törpehörcsögök – Braun Csilla, Fekete Bianka, Sárándi Kamilla

Reméljük jövőre is hasonlóan kellemes délutánt tölthetünk el együtt.


Ökotevékenység, természettudományos nevelés munkaközösség

 
NYUGDÍJAS PEDAGÓGUS TALÁLKOZÓ PDF Nyomtatás E-mail

  

06 nyugd tal

Iskolánkban immár hosszú évek hagyománya, hogy az idősek világnapja alkalmából köszöntjük azokat, akiknek mi, fiatal pedagógusok sokat köszönhetünk: a nyugdíjas PEDAGÓGUSOKAT. Ők figyelték első lépéseinket, ők voltak azok, akiknek köszönhetjük, hogy írni és olvasni tudunk. Ők azok, akikhez minden kéréssel fordulhattunk. Ők készítettek fel bennünket a piros betűs ÉLETRE, és persze ők azok, akiknek köszönhetem, hogy én is ezt a hivatást választottam, a tanári mesterséget. 

A verőfényes őszi napsütésben sokan tisztelték meg jelenlétükkel intézményünket. A vendégeket Gyovai István polgármester úr köszöntötte, majd az ünnepi műsor keretében Patocskai Lázár 3.a és Hegedűs Ildikó 5. a osztályos tanuló verset mondott, Baráth Helga és Dudás Tamara halasi népdalcsokrot énekelt, valamint az 5. évfolyam néptáncosainak Rábaközi táncát láthatták a kedves pedagógusok. Végül a vendégek a fehér asztalnál köszöntötték egymást, rég nem látott pályatársaikat, és tölthettek el egy kellemes kora estét beszélgetéssel, a régi emlékek felidézésével. Folytatás jövőre!

Csehó-Kovács Lajos

 
EURÓPAI AUTÓMENTES NAP PDF Nyomtatás E-mail

 

05 automentes nap

2012. szeptember 23-án, vasárnap délelőtt iskolánk az Európai Autómentes Nap kiskunhalasi rendezvényén vett részt.
A délelőtti programokon hagyományosan szép számmal képviseltetettük magunkat.
 
A bringabarangolón sok szülő is részt vett, melynek keretében Sóstóra kerékpároztunk ki. Tanulóink közül sokan részt vettek az aszfaltrajzversenyen. Az ügyességi kerékpárpályán is kipróbálhatták magukat az arra vállalkozók.
A Kiskunhalas környezetvédelme vetélkedőn hét induló közül a 3. helyet szerezte meg iskolánk csapata.
Mindenkinek köszönjük a részvételt!

 
ERDEI ISKOLA PDF Nyomtatás E-mail

 

phoca thumb l 12 erdei iskola2012Iskolánk negyedikes tanulói Bagó Andrea és Sziráczki Lászlóné osztályfőnökök vezetésével 2012. szeptember 17-21-ig izgalmas és tartalmas erdei iskola programban vehettek részt Mórahalmon, a Zöld Közösségi Ház és Erdei Iskola keretei között.
Megismerkedtek a mezők, rétek élővilágával, szűkebb hazánk, az Alföld életének szépségeivel, kincseivel, múltjával és jelenével. A program lebonyolításában nagy segítséget nyújtottak Rapcsákné Pap Anikó, Márta Ágnes, Baksa Márta és Gazdag Anett pedagógusok, akiknek külön köszönetet mondunk a színes és érdekes foglalkozásokért.
A tábor életének legjellegzetesebb mozzanatait az iskola aulájában elhelyezett kiállítás mutatja be. Köszönetet mondunk továbbá minden pedagógusnak, aki a helyettesítésekkel vállalt segítséget a tábor megvalósításában.

 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

13. oldal / 24
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Ki olvas minket

Oldalainkat 4 vendég böngészi

[+]
 • Increase font size
 • Decrease font size
 • Default font size
 • default color
 • blue color
 • green color