Kertvárosi Általános Iskola honlapja

..
 
Hírek
MESEMONDÓ VERSENY PDF Nyomtatás E-mail


phoca thumb l dscf01072013. december 5-én (csütörtökön) délután 2 órakor került megrendezésre az iskolai mesemondó verseny az alsó tagozatosok számára. A versenyen 16 lelkiismeretesen felkészült és talpraesett tanuló mondott népmesét szebbnél szebben. Az idei legjobb mesemondó Patocskai Lázár lett.  Ő képviseli iskolánkat a Martonosi Pál Városi Könyvtár által megrendezésre kerülő területi versenyen. Minden mesemondónak jár az elismerés, hiszen egy „mesés” délutánnal ajándékozták meg a jelenlévőket. Gratulálunk és várunk titeket jövőre is!

 
MEGLELTÜK A "HONT (ÉS A GYŐZELMET IS )A HAZÁBAN!" PDF Nyomtatás E-mail

phoca thumb l 111November 29-én délután iskolánk idén is 4 fős csapattal képviseltette magát a hagyománnyá vált „Meglelni hont a hazában” helytörténeti vetélkedőn, amelynek idén is a Szent József Katolikus Általános Iskola adott helyszínt. Az idei verseny célcsoportja az 5-6. évfolyam, témája pedig a Kiskunhalas-Szabadka kulturális út volt. A HEGEDŰS ILDIKÓ, MOLNÁR-SOLTI NIKOLETT, LAJKÓ MARCELL, PATOCSKAI CSONGOR alkotta kertvárosis csapat valamennyi halasi iskolát megelőzve az I. helyen végzett!

 
HULLADÉKGYŰJTÉS PDF Nyomtatás E-mail

phoca thumb l dscf9710Iskolánknak, mint ÖKO-iskola, példát kell mutatnia az újrahasznosítható hulladékok szakszerű, higiénikus gyűjtésében, tárolásában, ezért október 21-én tartottuk meg a hagyományos papírgyűjtést a Nyitott Égbolt Vastelep közreműködésével. Tanulóink közül 60-nál többen vettek részt a hétfő délutáni programon, a nap végére 3 tonnánál is több papír gyűlt össze. Volt, akit a szülei kísértek pár kiló papírral, voltak, akik baráti társaságba verődve közösen járták a környéket osztálykirándulásra gyűjtve. Néhány  osztály munkája kiemelkedett a többiek közül, külön dicséret illeti a 3. a, 4. a, 4. b és 7. a osztályokat. Köszönjük a szülőknek is, hogy évről-évre veszik a fáradságot, összekötözik a papírhulladékaikat, és elhozzák iskolánkba.

 
ELŐADÁS AZ ÁLLATVÉDELEMRŐL PDF Nyomtatás E-mail

Mint az egész országban, így Kiskunhalason is egyre jobban felértékelődik az állatvédelem, a tudatos állattartás szerepe. Ezt segítendően, Rémán János, a Kiskunhalasi Állatvédelmi Egyesület képviseletében érkezett iskolánkba, aki a tavalyi évhez hasonlóan ismét színvonalas, érdekes előadással készült az 5. és 6. évfolyam tanulóinak. Először a felelős állattartás 7 aranyszabályát ismerhették meg diákjaink, majd egy szabad, kötetlen beszélgetés következett, amelynek mottóját egyik tanulónk fogalmazta meg legügyesebben: „Egy háziállat az életed része, annak egy darabját áldozod érte az életedből.” 

 
1956 ESEMÉNYEIRE EMLÉKEZTÜNK PDF Nyomtatás E-mail

phoca thumb l okt23

Az 1956-os forradalom Magyarország népének a sztálinista diktatúra elleni forradalma és a szovjet megszállás ellen folytatott szabadságharca, amely a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt. A budapesti diákoknak az egyetemekről kiinduló békés tüntetésével kezdődött 1956. október 23-án, és a fegyveres felkelők ellenállásának felmorzsolásával fejeződött be Csepelen november 11-én.
Iskolánkban hagyományainkhoz híven a 8. osztályos tanulók elevenítették fel 1956 eseményeit, egy megható verses-zenés összeállítás során. Ezután mind az október 23-i városi ünnepségen, mind pedig november 4-én, a szovjet megszállás emléknapján részt vettek végzős tanulóink.


 
PÁLYAVÁLASZTÁS ELŐTT, KIÁLLÍTÁS UTÁN PDF Nyomtatás E-mail

phoca thumb l 20131017 094727Iskolánk 8. évfolyamos tanulóinak legfontosabb feladata közeleg: a pályaválasztás. Ezt segítendően, a Kiskunhalasi Munkaügyi Központ idén első alkalommal az egész megyére kiterjedő börzét tartott, ahol színvonalas standokon mutatkoztak be Kiskunhalas és a kistérség középiskolái, valamint a legfontosabb, a megyei munkaerőpiacon jelen lévő vállalkozások. Tanulóink gyárlátogatáson is részt vehettek. Izgalmas és érdekes élményekkel tértünk haza.

 
NYUGDÍJAS PEDAGÓGUS TALÁLKOZÓ PDF Nyomtatás E-mail

phoca thumb l dscf9613Az idősek világnapjához kapcsolódóan október 18-án 12. alkalommal köszöntöttük iskolánkban városunk nyugdíjas pedagógusait.

A vendégeket Gyovai István polgármester úr és Vágó Ferencné tankerületi igazgató köszöntötte, majd a Szilády Áron Utcai Óvoda nagycsoportosainak és a Kertvárosi Általános Iskola tanulóinak kedves műsora következett. A műsor végeztével a vendégek a fehér asztal mellett folytatták a beszélgetést, töltöttek el egy kellemes délutánt pályatársaikkal.

 
ÖRÖKÖS ÖKOISKOLA PDF Nyomtatás E-mail

koiskola

 
OVIS TORNA PDF Nyomtatás E-mail

 

OVIS TORNA

 

SOK SZERETETTEL VÁRJUK

A MOZOGNI, ÜGYESEDNI VÁGYÓ OVIS LURKÓKAT

A KERTVÁROSI ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

TARTANDÓ JÁTÉKOS TORNÁRA.

 

A FOGLALKOZÁSOK PROGRAMJA:

 • AKADÁLYPÁLYA,
 • KÚSZÁSOK-MÁSZÁSOK,
 • SORVERSENYEK,
 • LABDÁS ÜGYESSÉGI FELADATOK,
 • ÉS SOK MÁS IZGALMAS JÁTÉKOS VERSENGÉS.

 

A FOGLAKOZÁSOK IDŐPONTJA:

   HÉTFŐN ÉS SZERDÁN: 16,30-17,30-ig

 

HELYSZÍNE: KERTVÁROSI ÁLTALÁNOS ISKOLA SPORTCSARNOKA

 

DÍJA: 500 Ft ALKALMANKÉNT

AZ ELSŐ ALKALOM: 2013. SZEPTEMBER 23. HÉTFŐ

 

Csíkné Torday Hargitta

Pappné Tóth Adrienn

                                                                    

 
CSALÁDI SPORTNAP PDF Nyomtatás E-mail

phoca thumb l p1050983Iskolánk minden tanévben kétszer szervez családi sportnapot. Az idei év őszi eseményét a Magyar Diáksport Szövetség által meghirdetett MAGYAR DIÁKSPORT NAPJA 2013 felhívásra időzítettük.

A programok már a délelőtti tanórákon elkezdődtek. Az iskola udvarán kijelölt pályán tájfutással melegítettek tanulóink a délutáni 2013 méteres futásra . A kocogás után a gyerekek a szülőkkel és nevelőikkel a sportcsarnokban zenés gimnasztikával hangoltak a délutáni programokra.  A többség ügyességi  váltóversenyen próbálta ki tudását, volt, aki a házi asztalitenisz bajnokságot választotta. Sokan kerékpáros ügyességüket mutatták be, mások az udvaron elhelyezett tájfutó pontokat „gyűjtötték” be. A sportnap végén hangulatos focimeccsen szurkolhattunk csapatainknak. 

Szloboda Mihály

testnevelő tanár

 
ÁLLATOK VILÁGNAPJA PDF Nyomtatás E-mail

phoca thumb l dscf9274Hagyományainknak megfelelően az ÁLLATOK VILÁGNAPJA alkalmából 2013. október 7-én 14 órai kezdettel tanulóink bemutathatták kedvenc kisállataikat. A bemutatót az "ÖKO" szakkör tagjainak rövid műsora nyitotta meg. Az időjárás is kedvezett a jó hangulatú kiállításnak, melyen több, mint 60 kisállat bemutatására került sor. A "kiskedvencek" helyezéséről a közönség szavazatai döntöttek.

 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

13. oldal / 30
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Ki olvas minket

Oldalainkat 35 vendég böngészi

[+]
 • Increase font size
 • Decrease font size
 • Default font size
 • default color
 • blue color
 • green color