Kertvárosi Általános Iskola honlapja

..
 
Hírek
KÖLTÉSZET NAPJA A KERTVÁROSI ISKOLÁBAN PDF Nyomtatás E-mail

phoca thumb l kltszet napja 002Április 11. a költészet napja. Iskolánkban idén már harmadik alkalommal ünnepeltük meg mi is ezt a napot. Az ünnepélyes megnyitón verset mondott Bölecz Virág, iskolánk volt tanulója és Horváth László színművész, majd átvették jutalmukat a szépírási verseny győztesei. A zsűrinek nehéz volt kiválasztani a közel 100 kézzel írt  vers közül a legszebb kézírásút .  Majd következett a szavalatok sokasága, ugyanis minden eddiginél többen, 130-an gondolták úgy, hogy bemutatják kedvenc versüket. Külön öröm az a sok-sok saját vers, amit kisiskolásaink maguk költöttek erre az alkalomra.

Ez a nap a gyerekeké: egy különleges nap, amikor minden diák bemutathatja azt a költeményt, ami a szívéhez közel áll .Folytatás jövőre, veletek!

Csehó-Kovács Lajos

 
AZ ERKÖLCSTAN TANÍTÁSA A KERTVÁROSI ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN PDF Nyomtatás E-mail

2013. szeptember 1-től az 1. és az 5. évfolyamon tanulóink választhatnak a hit- és erkölcstan, ill. az erkölcstan tantárgyak közül. A hit- és erkölcstant az egyházak vállalhatják, az erkölcstant pedagógusaink tanítják. Az alábbiakban röviden összefoglaljuk, hogy milyen ismeretekkel találkozhatnak majd tanulóink az erkölcstan tanulása során.

Az erkölcstan alapvető feladata az erkölcsi nevelés, a gyerekek közösséghez való viszonyának, értékrendjüknek, normarendszerüknek, gondolkodás- és viselkedésmódjuknak a fejlesztése, alakítása.

A tantárgy középpontjában a formálódó gyermeki személyiség áll testi, szellemi és lelki értelemben.

Tanulóink testi és lelki egészséggel kapcsolatos ismereteit gyarapítjuk majd, erősítjük az önmagukért és másokért való felelősség érzését, fejlesztjük a beteg és a fogyatékkal élő emberek iránti empátiát. Foglalkozunk a legalapvetőbb emberi érzésekkel, mint pl. a szeretet, a barátság. A közösséghez való tartozás fontosságát erősítjük, megtanítjuk a csoporton belüli konfliktuskezelést. Az etnikai és vallási sokszínűséget tudatosítjuk és elfogadtatjuk, a kisebbségi tanulók esetében erősítjük. A szociális érzékenységet, a személyes felelősség érzését fejlesztjük. Tudatosítjuk, hogy az emberi tevékenység hatással van a környezet állapotára, és mi magunk is szerepet játszhatunk a természet károsításában vagy védelmében.

A tulajdonhoz való személyes viszonyt bemutatjuk, a közösségi és a köztulajdon fogalmát bevezetjük.

Minden ismeretet sokszínűen, változatos eszközökkel, tevékenykedtetéssel igyekszünk tanulóinknak átadni.

 
HITTAN ÉS ETIKA OKTATÁS PDF Nyomtatás E-mail

Kedves Szülők!

 

A Nemzeti Köznevelési Törvényben és a 20/2013. EMMI rendeletben meghatározottak szerint a 2013/14. tanévben 1. osztályt és 5. osztályt kezdő tanulók  Hit- és erkölcstan  illetve  Erkölcstan  oktatásban  részesülnek. A Hit- és erkölcstan oktatást az egyházak szervezik, az Erkölcstan oktatást iskolánk biztosítja. A két lehetőség közül a szülők döntenek.

 

A Hit- és erkölcstan oktatást a

 

Római Katolikus Egyház,

a Református Egyház

az Evangélikus Egyház

és a Hit Gyülekezete vállalná.

 

 

A Hit- és erkölcstan oktatás bevezetéséről az egyházak bevonásával

 

2013. április 4-én csütörtökön 17 órakor

 

tájékoztató délutánt tartunk,

melyre minden érdeklődőt várunk.


Link

Link2

 
KISZEBÁB ÉGETÉS PDF Nyomtatás E-mail

phoca thumb l dscf5609Az alsó tagozatosok március 27-én délután kiszebábot égettek iskolánk udvarán.  A hagyományoknak megfelelően verseket mondtak, énekeltek, a hangos csörömpöléssel reméljük, hogy a telet is sikerült elriasztaniuk.

 
MÁRCIUS 15-RE EMLÉKEZTÜNK PDF Nyomtatás E-mail

phoca thumb l dscf5559 A márciusi télben iskolánk 5. évfolyama az ünnephez méltóan emlékezett meg 1848. március 15-ének 165 évvel ezelőtt történt eseményeiről. A diákok a Himnusz közös eléneklése után a legjelentősebb pillanatokat elevenítették fel az 1848-1849-es forradalom kitörésének napját, március 15-ét. A műsorban elhangzottak versek, részletek, dalok. Piaci forgatagot láthattunk, néptáncosaink toborzótánca színesítette a műsort.

„Ünnepelni gyűltünk össze. Emlékezni  egy régi márciusra. Emlékezni sorsfordító idők nagy alakjaira.”

 
PETŐFI-EMLÉKKIÁLLÍTÁS PDF Nyomtatás E-mail

phoca thumb l dsc 0020

Iskolánk 8.a osztálya is felkereste a Bibó István Gimnázium aulájában, a március 15-i nemzeti ünnepünk apropóján megrendezett emlékkiállítást. A kiállító, Prepszent István kiskőrösi gyűjtő igazi ritkaságokat hozott, mint a korabeli szódásüveg, de azt is megnézhettük, mi történt, ha valakinek kifolyt a paca a zsebében 1848-ban. Az élvezetes idegenvezetésről Palásti Károly tanár úr gondoskodott.

 
SZÜLŐK - NEVELŐK BÁLJA 2013 PDF Nyomtatás E-mail

phoca thumb l p1060433

Március 9-én, szombaton este  felnőttek vették birtokba a Kertvárosi Általános Iskolát. Közel 200 vendég gyűlt össze a 19. Szülők-Nevelők Bálja alkalmából iskolánk csodálatosan feldíszített  aulájában. A bál kezdetén  Kovács Sándor igazgató úr köszöntötte  a megjelenteket, majd a színvonalas műsor következett. Elsőként  a 4.b osztályosok matróztáncukkal szórakoztatták a nézőket,folytatásként  a Fun dance csoport táncos produkcióját láthattuk.  Az 5.b osztályosok és Bárány Olivér néptánccal  varázsolták el a közönséget. A műsor zárásaként iskolánk pedagógusai és a szülők adtak elő két táncot hatalmas sikerrel. A hölgyek  zumbát táncoltak, a férfiak Gangnam style zenére  adták elő saját koreográfiájukat, melyet a közönség vastapssal jutalmazott.

A műsort követte a  finom svédasztalos vacsora, éjfélkor a tombolasorsoláson az értékes nyeremények találtak gazdára. Nagy Róbert   zenéjére remek hangulatban hajnalig táncoltak, beszélgettek a bálozók.

 
VÁROSI SZAVALÓVERSENY PDF Nyomtatás E-mail

phoca thumb l dsc03504Március 7-én iskolánkban került megrendezésre a Weöres Sándor megyei szavalóverseny városi fordulója.

Az alsó tagozatosok versenyében Kulcsár Petra 4.b osztályos tanulónk 1. helyezett lett, ő képviselheti  városunk iskoláit  a megyei versenyen.

Felkészítő tanára: Sziráczki Lászlóné

A felső tagozatosok versenyében nagyszerű versmondással  Bárány Olivér 2. helyezést ért el.

Felkészítő tanára: Szabóné Füle Szilvia

Gratulálunk a győztes tanulóknak és felkészítő tanáraiknak!

 
NYÍLT NAP PDF Nyomtatás E-mail

phoca thumb l dscf5243Március 6-án kinyílt iskolánk kapuja a leendő elsősök és szüleik előtt. Reggel Kovács Sándor igazgató úr köszöntötte a vendégeket, majd Rapcsákné Pap Anikó igazgatóhelyettes ismertette a nap további programját.  Ezután iskolánk profiljáról, illetve az iskolások egy napjáról szóló bemutató következett.

A kis ovisokat először Márta Ágnes varázsolta iskolássá egy matematika foglalkozás kapcsán. Jelszavuk volt: Használd a kobakod! Ezután Sziráczki Lászlóné segítségével bepillantást nyerhettek egy interaktív táblával színesített nyelvtan órába, sőt ki is próbálhatták a „varázstáblát”. A következő percekben boldogan vették birtokba a tornacsarnokot, ahol Csíkné Torday Hargitta irányításával játékos sportfoglalkozás várta őket. A fárasztó iskolásdi közben jólesett a tízóraira kapott tea és pogácsa, majd folytatódott a színes program: Újabb magyar foglalkozás következett Párok, ritmusok címmel Bagó Andrea irányításával. Ezt Ancsa-Molnárné Juhász Ágnes játékos angol órája követte, ahol kedves dalok segítségével ismerkedtek a színekkel. Csordás Krisztina és az első osztályosok egy jó hangulatú néptánc foglalkozásba vonták be a kicsiket.

A napot a szülők és nevelők kötetlen beszélgetése zárta. Az ovisok kedves ajándékokkal és sok-sok élménnyel gazdagodva távozhattak a mozgalmas délelőttről.

Mindenkit szeretettel visszavárunk a beiratkozásra!

 
ALSÓ TAGOZATOSOK VERSMONDÓ VERSENYE PDF Nyomtatás E-mail

phoca thumb l s1010044

Az osztályok válogató versenyei után március 5-én délután  15 versszerető kisgyerek gyűlt össze az alsó tagozatosok versmondó versenyére. A kis versmondók többnyire  a mai magyar költők gyermekversei közül választottak maguknak verset, melyeket jól hangsúlyozva, pontosan, magabiztosan mondtak el. A zsűri dicsérettel és oklevéllel jutalmazta a versmondó kisgyerekeket, és kiválasztotta közülük, hogy iskolánkat ki képviseli a városi versmondó versenyen. A 2. osztályos Kátai Dorina, a 3.osztályos Patocskai Lázár  és a 4. osztályos Kulcsár Petra március 7-én a városi versenyen is elmondhatja választott versét, ők képviselik iskolánkat a versenyen.

 
SZÍNJÁTSZÓ ELŐADÁS PDF Nyomtatás E-mail

 

phoca thumb l ovis elads2

Iskolánk alsó tagozatosokból álló színjátszó csoportja az elmúlt napokban ellátogatott a város több óvodájába, ahol a Becsületes tolvaj Marci című mesejátékot adták elő. Az ovisok és az iskolások egyaránt izgalommal várták az előadást. A kicsik először megszeppenve, de aztán egyre bátrabban segítettek a kis főhősünknek túljárni az irigy király eszén. Az iskolások számára is feledhetetlen élmény volt egyrészt ennyi csillogó szempár előtt szerepelni, másrészt visszatérni régi óvodájukba, s feleleveníteni a kedves emlékeket, netán újra odabújni a kedvenc óvó nénihez. A színjátszós gyerekeket mindenütt nagy-nagy szeretettel fogadták gyerekek és felnőttek egyaránt. Bízunk abban, hogy sikerül hagyományt teremteni, s ezzel is támogatni az iskola-óvoda átmenet megkönnyítését.

 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

13. oldal / 27
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Ki olvas minket

Oldalainkat 3 vendég böngészi

[+]
 • Increase font size
 • Decrease font size
 • Default font size
 • default color
 • blue color
 • green color