Kertvárosi Általános Iskola honlapja

..
 
Hírek
FIZIBUSZ - TUDOMÁNYOS SHOW A KERTVÁROSIBAN PDF Nyomtatás E-mail

phoca thumb l dscf6300Izgalmas és maradandó élményt nyújtó, rendhagyó tanórát láthattak a gyerekek az Energia Suli FIZIBUSZ program segítségével. A kísérleti bemutatót Tóth Pál tanár úr tartotta, aki a tudományos showt sok humorral fűszerezve mutatta be. A kísérletek közül a cseppfolyós nitrogénnel végzettek voltak a legnépszerűbbek. Láthattunk tűztornádót, készültek hangszerek szívószálból, hűtöttünk neont, Tamás hélium segítségével egészen magas hangon beszélt, Dóri hosszú haja pedig az égnek állt. A program közben a tanár úr felhívta a figyelmet a környezettudatos energiafelhasználásra is.

A projektről a Halasmédia beszámolója megtalálható itt.

 
PÁLYAVÁLASZTÁSI KÖRÚT PDF Nyomtatás E-mail

phoca thumb l 20130516 100558A 7. évfolyam tanulói számára Pályaválasztási körút címmel rendeztek szakmai bemutatót a Vári Szabó István Szakközépiskola sportcsarnokában .A délelőtt folyamán  tanulóink kipróbálhatták az első, Kecskeméten gyártott Mercedes autók egyikét, megismerhették a kompresszor működési elvét, vagy elsajátíthatták a gépi forgácsolás alapjait. A hasznos és gyakorlati élményekben is gazdag délelőtt reméljük minden leendő nyolcadikosnak segítséget nyújtott a sikeres pályaválasztáshoz.

 
IDEGEN NYELVI FESZTIVÁLON KÉPVISELTETTÜK MAGUNKAT PDF Nyomtatás E-mail

phoca thumb l dscf5996A Kertvárosi Általános Iskola angolos és németes csoportjai színvonalas produkciókat adtak elő a Kiskunhalas valamennyi általános iskoláját megmozgató Idegen nyelvi fesztiválon. Az idei évben a rendezvény helyszínéül a Központi Református Általános Iskola szolgált. A kertvárosis produkciók a következők voltak:

 1. 1.2-3. évfolyam németes csoportja: Ein Vogel wollte Hochzeit machen (felkészítő tanár: Csákiné Elő Erzsébet)
 2. 2.4. évfolyam angolos csoportja: Happy Birthday! (felkészítő tanár: A.Molnárné Juhász Ágnes)

8. évfolyam németes csoportja: Sag mir, wo die Blumen sind und Marlene Dietrich (felkészítő tanár: Csehó-Kovács Lajos)

 
MÁJUSFÁT ÁLLÍTOTTUNK PDF Nyomtatás E-mail

phoca thumb l mjusfa 038 Hagyományainak megfelelően április 30-án  iskolánk udvarán a májusfaállítás szokását elevenítettük fel. Színes szalagokkal feldíszítettünk egy  fát, néptáncosaink  színvonalas műsort adtak, majd közös tánccal fejeztük be az ünneplést. A délután további részében tanulóink előadásokat tartottak, és játékos sportfeladatokat  oldhattak meg az iskola előtti füves pályán.

 
KIS NYELVÉSZ ORSZÁGOS VERSENY PDF Nyomtatás E-mail

phoca thumb l verseny32013. április 23-án Budapesten, az Apáczai Kiadó  által meghirdetett "KIS NYELVÉSZ" országos versenyen 1500 első osztályos versenyző közül Szabó Dániel (1.b) a 37. helyezést érte el. Az 1600 másodikos versenyző közül Rúzsa Eszter (2.a) szintén a 37. helyezést érte el.

Felkészítő tanáruk: Paczolayné Lusztig Beáta

 
GRATULÁLUNK! PDF Nyomtatás E-mail

phoca thumb l dsc 0774Kulcsár Sándor 7. A osztályos tanuló az Országos Szépíró Verseny 3. korcsoportjában III. helyezést ért el.

 
FUSS! PDF Nyomtatás E-mail

Fuss, ha KEDVES az életed!

 fuss1

A Kertvárosi Diáksport Egyesület futó projektet hirdet az iskolába járó diákok részére.

Neked nem kell egyebet tenned, mint felhúzni a futócipődet és 30 percig tetszőleges tempóban futni.

A kilométereket egy füzetbe kell jegyezni.

A legtöbbet futó diák értékes jutalomban részesül.

Hetente 3 alkalommal lesz lehetőséged futni:

HÉTFŐN 16,00 órától

KEDDEN 15,00 órától

PÉNTEKEN 14,00 órától.

Helyszín: ZÖLD UDVAR

 

fuss2ADRI néni, HARGI néni, MISI bácsi

 
NAGY VAGY! PDF Nyomtatás E-mail

kep nagy vagyIskolánk csapata kiemelkedő sikerrel szerepelt a magyarországi és a határon túli magyar általános iskolák csapatainak fantasztikus hangulatú sportversenyén, mely április 28-tól minden vasárnap délelőtt lesz látható a TV2-n.

A NAGY VAGY! című műsorban gyerekek, pedagógusok, szülők és sztárok - földön, vízben és levegőben - mérik össze erejüket, ügyességüket és tudásukat a dicsőségért és az értékes nyereményekért.

Kérjük kísérjék figyelemmel a versenyt és szurkoljanak iskolánk csapatának!

 
NYERTÜNK! PDF Nyomtatás E-mail

phoca thumb l dsc 0767A Weöres Sándor emlékére rendezett Szilády Áron - emlékversenyen iskolánk csapata 1. helyezést ért el.

A csapat tagjai voltak: Balog Helga, Braun Csilla, Hegedűs Ildikó és Pap Szilvia.

Felkészítő tanárok: Dunainé Czmorek Melinda és Füle Szilvia

Gratulálunk!

 
KISTUDÓSOK A KERTVÁROSIBAN PDF Nyomtatás E-mail

phoca thumb l dikkonferencia 069A Kertvárosi Általános Iskola második alkalommal rendezte meg a Tehetségkutató Természettudományi Diákkonferenciát.

Rendezvényünk célja az volt, hogy közelebb hozzuk a diákokhoz a természettudományos tantárgyakat. Szeretnénk a figyelmet ráirá­nyítani arra a sok érdekes, meglepő információra, jelenségre, melyeket e tantárgyak rejtenek. A tudományos kutatást végző diákok megismerték egymás munkáját, beszámoltak projektjükről, eredményeikről, érdekes témákról fejtették ki véleményüket, bemutatták elkészített eszközeiket, kísérleteiket.

A legkiemelkedőbb csapatokat szakmai zsűri választotta ki. Különdíjat kapott a a Fazekas Gábor utcai Általános Iskola csapata (Csapi Piroska és Mózer Jázmin 7.osztály, Szatmári Erna és Mózer Liza 8. osztály) ’Magyar fizikusok, magyar találmányok’ című előadásáért, valamint a Kertvárosi Általános Iskola 5. évfolyamos csapata (Bartos Boglárka, Fekete Fanni és Hederics Enikő)  ’Mókakór-a vírusok terjedésének modellezése’ című projektjéért és az iskola 8. évfolyamosai (Bárány Olivér és Hegedűs Gergő), akik ’Hihetetlen kísérleteket’ mutattak be Öveges professzor nyomában. A résztvevők nem mentek haza üres kézzel, kutatómunkájukért a diákok értékes természettudományos könyveket vehettek át. A diákkonferenciát az iskola KisTudós Klubjának vezető tanárai Baksa Márta és Rapcsákné Pap Anikó szervezték. 

 
TÁJFUTÓ VERSENY PDF Nyomtatás E-mail

A városban újszerű versenyformát ismerhetett meg a szépszámú diáksereg kedden délután. Nevezetesen: tájfutó versenyre hívta a Kertvárosi Általános Iskola a város és a környék iskolásait. A zöld udvaron és a belső udvaron kialakított pályán 10 ellenőrzési pontot kellett "megfogni" a résztvevőknek. Először 2-3 fős csapatok memorizálták a pályát, 15 órától pedig az egyéni versenyzők már éremért versenyeztek. Két korcsoportban nemenként hirdettünk eredményt. Iskolánk tanulói közül az alsó tagozatosok kiválóan szerepeltek. A fiúknál Süveges Imre második, Pap Flórián harmadik helyezést ért el.

Folytatás jövő héten a megyei diákolimpián Izsákon.

 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

13. oldal / 28
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Ki olvas minket

Oldalainkat 4 vendég böngészi

[+]
 • Increase font size
 • Decrease font size
 • Default font size
 • default color
 • blue color
 • green color