Kertvárosi Általános Iskola honlapja

..
 
Hírek
VAKÁCIÓ! PDF Nyomtatás E-mail

1 - honlapra vakci

 
TANÉVZÁRÓ ÜNNEPSÉG PDF Nyomtatás E-mail

phoca thumb l dscf7799Június 18-án kedden délután 17 órakor került megrendezésre a tanévzáró ünnepség  iskolánkban. A tanulók színvonalas műsorral búcsúztak a tanévtől. Az első, második és negyedik évfolyamos tanulók vidám tanévbúcsúztató nyárköszöntő verseket szavaltak. A harmadik évfolyamosok Somogyi ugrós táncot, az ötödikesek pedig Rábaközi néptáncot adtak elő.

 Ezt követően az énekkar egy év végi témájú dalcsokorral lépett fel. Az ünnepség végén igazgató úr ismertette az idei év tanulmányi- és sporteredményeit, majd a legkiválóbb tanulók jutalomkönyveket, okleveleket vehettek át, míg a legjobb eredményeket elérő sportolók az oklevelek mellett érmekkel is gazdagodtak.

 
A KERTVÁROSI A LEGNAGYOBB!!! PDF Nyomtatás E-mail

phoca thumb l nagy vagy gyzelemJúnius 16-án  délelőtt  volt  a TV2  országos televíziós  sportvetélkedőjének döntője, a NAGY VAGY! TESCO –KUPA.

Iskolánk tanulóiból, pedagógusaiból és szülőkből álló csapata szoros küzdelemben utasította maga mögé a vetélytársakat. Nem volt izgalommentes a döntőig vezető út.

A selejtező vizes játékaiban szinte utcahosszal nyertünk meg minden játékot. A szárazföldön már nem volt ennyire meggyőző a fölényünk, de az utolsó duplapontos rekeszmászással bebiztosítottuk a győzelmet.

A középdöntőben végig a 4-5. helyen értünk célba, már veszni látszott a továbbjutás, amikor jött a duplapontos rekeszmászás.  A 6. helyről Braun Csilla és Nagy Robi vezetésével elsőnek jutott a csúcsra csapatunk. (Még egy álló spárga is belefért a magasban.) Ennek köszönhetően ezt a fordulót is megnyertük.

A döntőben 5 elszánt csapattal kellett felvenni a küzdelmet, közülük is a makói és a bonyhádi csapat nagyon erősnek mutatkozott. A forgatókönyv itt is hasonló volt, mint a középdöntőben,annyi különbséggel, hogy itt a  3-4. helyről kellett csapatuknak eljutni a végső győzelemig.

A kiélezett küzdelemben végül a duplapontos utolsó feladat megnyerésével

ISKOLÁNK  CSAPATA  MEGNYERTE  A  2013-AS  TAVASZI  NAGY VAGY! TESCO-KUPÁT!

A csapat tagjai: CSÍK RÉKA, SZÉCSI ZSOLT, SZTOJKA RÓBERT, FEKETE BIANKA, PAP SZILVIA, BRAUN CSILLA és BÁRÁNY OLIVÉR tanulók, valamint CSÍKNÉ TORDAY HARGITTA, PAPPNÉ TÓTH ADRIENN, NAGY KRISZTINA, NAGY RÓBERT, VIRÁG SÁNDOR és SZLOBODA MIHÁLY felnőttek.

MINDANNYIAN BÜSZKÉK VAGYUNK A GYŐZELEMRE, ÉS GRATULÁLUNK A CSAPAT MINDEN TAGJÁNAK!

 
BALLAGÁS A KERTVÁROSI ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN PDF Nyomtatás E-mail


phoca thumb l dscf7543Június 15-én délelőtt ballagtak és ünnepi műsorral búcsúztak tanáraiktól, társaiktól az iskola 8. osztályos diákjai.

A ballagó tanulók az év során számos sikert értek el a tanulmányi munka, a sport, a kultúra területén, ezért különböző kitüntetéseket vehettek át az ünnepségen. Ebben a tanévben az Év tanulója címet Braun Csilla érdemelte ki, ő lett a” Szépen magyarul, szépen emberül” díj birtokosa is. Bárány Olivér az iskola hírnevének öregbítéséért vehetett át oklevelet Kovács Sándor igazgató úrtól, aki a tanulásban, sportban, közösségi munkában kiemelkedően teljesítő tanulóknak is jutalomkönyveket adott át. Az Év sportolója kitüntetést is Braun Csilla és Bárány Olivér kapta, hiszen mindketten tagjai voltak annak a Nagy Vagy! csapatnak, amely a június 16-i döntőn az ország legjobb csapataként állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Az Év szülője kitüntetést Csányi Ferencné vehette át, öt szülőnek pedig oklevéllel ismerte el, köszönte meg munkáját az igazgató úr.

A nyári pihenés után valamennyi ballagó középiskolában kezdheti majd meg tanulmányait.

 
PROGRAMKAVALKÁD ISKOLÁNKBAN AZ UTOLSÓ TANÍTÁSI NAPON PDF Nyomtatás E-mail

phoca thumb l dscf7081Iskolánkban hagyománnyá vált, hogy az utolsó tanítási nap a tartalmas keretek között zajló önfeledt szórakozásé. A nap kezdéseként a diákügyeletben mindvégig kitartó, legszorgalmasabb kisdiákok vehették át méltó jutalmukat. Ezután kezdetét vette a bolondballagók bemutatkozása. A jelmezes fellépők között szerepeltek fiúnak öltözött lányok, vad farkas, de még részeg kőműveseket is láthattunk.

A délelőtt nagy részét a hagyományos KI MIT TUD?! fellépések színesítették, melynek során 46 produkció mérte össze erejét. A neves zsűrinek- Lakatosné Molnár Anna énektanár, Csorvási Zoltán a Lyra együttesből, Halla Zoltán népművelő, Detkó Dávid tánctanár, Rostás László cigány kisebbségi önkormányzati elnök- igazán nehéz dolga volt a döntésnél. Végül a győztesek:

ÉNEK, HANGSZER: Bartos Boglárka zongorajátéka

TÁNC- ÉS MOZGÁS: SziCsiBi modern tánca

VERS- ÉS PRÓZA: Nyilas Anna verse

JELENET: A színjátszó csoport bohócjelenete

A délelőtt során a felső tagozatosokból álló focicsapat pedig a tanári kar tagjai ellen mérhette össze tudását. Az eredmény 1-1-es döntetlennel zárult, a vándorserleg a tanárok felajánlása után végül a diákok kezébe került. A színes nap fénypontjaként a KI MIT TUD?! helyezettjei vehették át a méltán megérdemelt jutalmukat. Folytatás veletek, ugyanitt!!

Csehó-Kovács Lajos

DÖK-patronáló tanár

 
KIS TUDÓSOK SALÁTA PARTIJA PDF Nyomtatás E-mail

phoca thumb l mjusi partyk 2013. 006A természettudományok iránt érdeklődő negyedik évfolyamos tanulók ebben a tanévben szakkör keretében ismerkedhettek meg a környező világ számos csodájával. Megvizsgálták a talajt, felfedezték a víz, a levegő titkait. Megfigyelték az időjárást, kutatták a világűrt, elmélyedtek a magyarországi nemzeti parkok világában. Már nem idegen számukra az érzékszervek működése, az alternatív és a nem megújuló energiaforrások.

A mozgalmas és élményekben gazdag foglalkozásokat egy saláta partival zárták. Az egészséges alapanyagokat nagy szakértelemmel dolgozták fel, s az ínycsiklandó remekművekkel társaikat is megkínálták.

Minden családnak ajánlják, hogy minél többször kerüljön ilyen nasi az asztalukra!

 
ORSZÁGOS DÖNTŐBEN ISKOLÁNK CSAPATA PDF Nyomtatás E-mail

A Kertvárosi Általános Iskola tanulókból, tanárokból és szülőkből álló csapata a TV2 Nagy Vagy! családi sportvetélkedőjében sikert sikerre halmozott az elmúlt hetekben.

A vetélkedő elődöntőjéből 1. helyezéssel kerültek be a kiváló sportolók a középdöntőbe, ahol szintén az 1. helyezést szerezték meg nagy küzdelemben , így  június 16-án vasárnap délelőtt 11.30 órától  a  TV2 - n a döntőben  láthatjuk őket, szurkolhatunk iskolánk csapatának.

 
GYERMEKNAPI JÁTSZÓHÁZ PDF Nyomtatás E-mail

phoca thumb l dscf6406Május 25-én, szombaton kellemes, jó hangulatú délutánt töltöttek együtt a leendő első osztályosok szüleik és pedagógusok körében.

Az igazgató úr köszöntője után először az alsó tagozatos színjátszó csoport két vidám jelenetet mutatott be. Ezt követően kézműves foglalkozáson vettek részt, ahol természetes anyagokból készítettek kedves játékokat, ékszereket.

Birtokba vették az interaktív táblát, ahol érdekes játékok várták őket. 

Az aulában népi gyermekjátékokat tanultak, a néptánc világába kaptak betekintést, a tornacsarnokban pedig kedvükre mozogtak, sok érdekes sportszert kipróbáltak.

 
SIKER A HERMANN OTTÓ TERMÉSZETTUDOMÁNYI VERSENYEN PDF Nyomtatás E-mail


phoca thumb l dscf64522013. május 26-án Patocskai Lázár 3.a osztályos tanuló a Herman Ottó természettudományi verseny 3. fordulójában, az országos döntőn, 200 induló közül a megtisztelő 7. helyezést érte el Budapesti  Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen.

 
ÉTKEZÉS BEFIZETÉS VÁLTOZÁS PDF Nyomtatás E-mail

Június 4-én kedden 10 órától 17 óráig, valamint június 5-én szerdán 7 órától 17 óráig lehet ebédet befizetni!

A pótbefizetés változatlan: június 10, 7 órától 10 óráig.

 
"EVEZZ, HAJÓZZ, BÚVÁRKODJ EURÓPA VIZEIN!" PDF Nyomtatás E-mail

Ezzel a címmel került megrendezésre az idei tanévben a három hetet meghaladó projektünk, amelyben mindegyik évfolyam részt vett, s feladatokat kapott.

Ahogy az a címből is kiderül, minden évfolyam valamilyen vízzel kapcsolatos témát kapott, s persze Európán belül. Az alsó tagozatosok Magyarország vizein, - Duna,Tisza, Balaton, Velencei-tó,  Fertő tó, Sóstó – míg a felső tagozatosok Európa folyóin, tengerein,tavain s felszín alatti vizein „hajókázhattak” képzeletben szaktanáraik segítségével.

Egyik hagyományos feladat az aulákban elhelyezett faliújságok dekorálása minél több és hasznosabb képpel, információval mindenkinek a saját témájával kapcsolatosan. Az idei tanévben a felső tagozatosok irányított kérdéseket is kaptak, s válaszaikat szintén meg kellett jeleníteni a faliújságon.

A legtartalmasabb,legmutatósabb faliújságokat a 3. és az 5. évfolyamosok készítették a Balatonról, illetve Európa tengereiről.

A 4.A sok nagyon színvonalas prezentációt készítettek a Velencei tóról, a Fertő tóról és a kiskunhalasi Sóstóról, amelyet minden alsó tagozatosnak be is mutattak. A felső tagozaton minden évfolyam készített egy-egy prezentációt, s a tanulók szavazatai alapján a 7.B-sek voltak ebben a számban a legügyesebbek.

 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

13. oldal / 29
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Ki olvas minket

Oldalainkat 15 vendég böngészi

[+]
 • Increase font size
 • Decrease font size
 • Default font size
 • default color
 • blue color
 • green color