Kertvárosi Általános Iskola honlapja

..
 
Hírek
ÉTKEZÉS BEFIZETÉS VÁLTOZÁS PDF Nyomtatás E-mail

Június 4-én kedden 10 órától 17 óráig, valamint június 5-én szerdán 7 órától 17 óráig lehet ebédet befizetni!

A pótbefizetés változatlan: június 10, 7 órától 10 óráig.

 
"EVEZZ, HAJÓZZ, BÚVÁRKODJ EURÓPA VIZEIN!" PDF Nyomtatás E-mail

Ezzel a címmel került megrendezésre az idei tanévben a három hetet meghaladó projektünk, amelyben mindegyik évfolyam részt vett, s feladatokat kapott.

Ahogy az a címből is kiderül, minden évfolyam valamilyen vízzel kapcsolatos témát kapott, s persze Európán belül. Az alsó tagozatosok Magyarország vizein, - Duna,Tisza, Balaton, Velencei-tó,  Fertő tó, Sóstó – míg a felső tagozatosok Európa folyóin, tengerein,tavain s felszín alatti vizein „hajókázhattak” képzeletben szaktanáraik segítségével.

Egyik hagyományos feladat az aulákban elhelyezett faliújságok dekorálása minél több és hasznosabb képpel, információval mindenkinek a saját témájával kapcsolatosan. Az idei tanévben a felső tagozatosok irányított kérdéseket is kaptak, s válaszaikat szintén meg kellett jeleníteni a faliújságon.

A legtartalmasabb,legmutatósabb faliújságokat a 3. és az 5. évfolyamosok készítették a Balatonról, illetve Európa tengereiről.

A 4.A sok nagyon színvonalas prezentációt készítettek a Velencei tóról, a Fertő tóról és a kiskunhalasi Sóstóról, amelyet minden alsó tagozatosnak be is mutattak. A felső tagozaton minden évfolyam készített egy-egy prezentációt, s a tanulók szavazatai alapján a 7.B-sek voltak ebben a számban a legügyesebbek.

 
JÁTSZÓHÁZ PDF Nyomtatás E-mail

2013. május 25-én, szombaton délután 14-16 óráig játszóházba hívjuk az iskolánkba jelentkezett, leendő elsősöket. Mesével, tánccal, kézműves foglalkozással, interaktív és hagyományos játékokkal szeretnénk színesebbé tenni számukra a gyermeknapot. Közben a kicsik megismerkedhetnek a leendő osztálytársakkal, pedagógusokkal is. 

 
FIZIBUSZ - TUDOMÁNYOS SHOW A KERTVÁROSIBAN PDF Nyomtatás E-mail

phoca thumb l dscf6300Izgalmas és maradandó élményt nyújtó, rendhagyó tanórát láthattak a gyerekek az Energia Suli FIZIBUSZ program segítségével. A kísérleti bemutatót Tóth Pál tanár úr tartotta, aki a tudományos showt sok humorral fűszerezve mutatta be. A kísérletek közül a cseppfolyós nitrogénnel végzettek voltak a legnépszerűbbek. Láthattunk tűztornádót, készültek hangszerek szívószálból, hűtöttünk neont, Tamás hélium segítségével egészen magas hangon beszélt, Dóri hosszú haja pedig az égnek állt. A program közben a tanár úr felhívta a figyelmet a környezettudatos energiafelhasználásra is.

A projektről a Halasmédia beszámolója megtalálható itt.

 
PÁLYAVÁLASZTÁSI KÖRÚT PDF Nyomtatás E-mail

phoca thumb l 20130516 100558A 7. évfolyam tanulói számára Pályaválasztási körút címmel rendeztek szakmai bemutatót a Vári Szabó István Szakközépiskola sportcsarnokában .A délelőtt folyamán  tanulóink kipróbálhatták az első, Kecskeméten gyártott Mercedes autók egyikét, megismerhették a kompresszor működési elvét, vagy elsajátíthatták a gépi forgácsolás alapjait. A hasznos és gyakorlati élményekben is gazdag délelőtt reméljük minden leendő nyolcadikosnak segítséget nyújtott a sikeres pályaválasztáshoz.

 
IDEGEN NYELVI FESZTIVÁLON KÉPVISELTETTÜK MAGUNKAT PDF Nyomtatás E-mail

phoca thumb l dscf5996A Kertvárosi Általános Iskola angolos és németes csoportjai színvonalas produkciókat adtak elő a Kiskunhalas valamennyi általános iskoláját megmozgató Idegen nyelvi fesztiválon. Az idei évben a rendezvény helyszínéül a Központi Református Általános Iskola szolgált. A kertvárosis produkciók a következők voltak:

 1. 1.2-3. évfolyam németes csoportja: Ein Vogel wollte Hochzeit machen (felkészítő tanár: Csákiné Elő Erzsébet)
 2. 2.4. évfolyam angolos csoportja: Happy Birthday! (felkészítő tanár: A.Molnárné Juhász Ágnes)

8. évfolyam németes csoportja: Sag mir, wo die Blumen sind und Marlene Dietrich (felkészítő tanár: Csehó-Kovács Lajos)

 
MÁJUSFÁT ÁLLÍTOTTUNK PDF Nyomtatás E-mail

phoca thumb l mjusfa 038 Hagyományainak megfelelően április 30-án  iskolánk udvarán a májusfaállítás szokását elevenítettük fel. Színes szalagokkal feldíszítettünk egy  fát, néptáncosaink  színvonalas műsort adtak, majd közös tánccal fejeztük be az ünneplést. A délután további részében tanulóink előadásokat tartottak, és játékos sportfeladatokat  oldhattak meg az iskola előtti füves pályán.

 
KIS NYELVÉSZ ORSZÁGOS VERSENY PDF Nyomtatás E-mail

phoca thumb l verseny32013. április 23-án Budapesten, az Apáczai Kiadó  által meghirdetett "KIS NYELVÉSZ" országos versenyen 1500 első osztályos versenyző közül Szabó Dániel (1.b) a 37. helyezést érte el. Az 1600 másodikos versenyző közül Rúzsa Eszter (2.a) szintén a 37. helyezést érte el.

Felkészítő tanáruk: Paczolayné Lusztig Beáta

 
GRATULÁLUNK! PDF Nyomtatás E-mail

phoca thumb l dsc 0774Kulcsár Sándor 7. A osztályos tanuló az Országos Szépíró Verseny 3. korcsoportjában III. helyezést ért el.

 
FUSS! PDF Nyomtatás E-mail

Fuss, ha KEDVES az életed!

 fuss1

A Kertvárosi Diáksport Egyesület futó projektet hirdet az iskolába járó diákok részére.

Neked nem kell egyebet tenned, mint felhúzni a futócipődet és 30 percig tetszőleges tempóban futni.

A kilométereket egy füzetbe kell jegyezni.

A legtöbbet futó diák értékes jutalomban részesül.

Hetente 3 alkalommal lesz lehetőséged futni:

HÉTFŐN 16,00 órától

KEDDEN 15,00 órától

PÉNTEKEN 14,00 órától.

Helyszín: ZÖLD UDVAR

 

fuss2ADRI néni, HARGI néni, MISI bácsi

 
NAGY VAGY! PDF Nyomtatás E-mail

kep nagy vagyIskolánk csapata kiemelkedő sikerrel szerepelt a magyarországi és a határon túli magyar általános iskolák csapatainak fantasztikus hangulatú sportversenyén, mely április 28-tól minden vasárnap délelőtt lesz látható a TV2-n.

A NAGY VAGY! című műsorban gyerekek, pedagógusok, szülők és sztárok - földön, vízben és levegőben - mérik össze erejüket, ügyességüket és tudásukat a dicsőségért és az értékes nyereményekért.

Kérjük kísérjék figyelemmel a versenyt és szurkoljanak iskolánk csapatának!

 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

13. oldal / 28
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Ki olvas minket

Oldalainkat 9 vendég böngészi

[+]
 • Increase font size
 • Decrease font size
 • Default font size
 • default color
 • blue color
 • green color